2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kivizsgálást indít a Nép Ügyvédje annak az ortodox papnak az ügyében, aki órán bántalmazott egy tanulót

2019. március 28. 18:31, utolsó frissítés: 18:31

Hivatalból kivizsgálja a Nép Ügyvédje azt a Botoşani megyei Baranca településen történt esetet, amelynek során egy vallástanár fizikailag bántalmazott egy tanulót. A Nép Ügyvédje azt vizsgálja ki, hogy sérült-e az ország alkotmányának 22-es és 49-es (az élethez és a testi-lelki épséghez való jogot garantáló, illetve a gyermekek és fiatalok védelmét előíró) cikkelye.

A Botoşani megyei tanfelügyelőség, valamint a megyei rendőr-főkapitányság szintén kivizsgálásba kezdett a Baranca településen levő iskolában, ahol egy 11 éves tanulót olyan súlyosan bántalmazott a vallástanára, hogy a gyermek kórházba került. A vallástanár - aki egyébként ortodox pap is - ellen büntetőjogi eljárás indult.

Constantin Sturzu, a moldvai és bukovinai metropólia szóvivője hétfőn azt mondta, megtörténhet, hogy a bántalmazást elkövető pópától megvonják az oktatás jogát. A szóvivő szerint az áldozat nem ortodox vallású, és ezért nem kapcsolódott be a vallásórai tevékenységbe.

A barancai iskolában március 22-én lépett fel agresszíven a vallástanár a gyermek ellen. A tanuló édesanyja szerint gyermekét erősen fülön rángatta a pópa, majd falnak ütötte a fejét. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS