2020. január 29. szerdaAdél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elutasították a szállításügyi miniszter elleni indítványt

2019. április 03. 13:46, utolsó frissítés: 13:46

Elutasította szerdán a képviselőház a Răzvan Cuc szállításügyi miniszter ellen benyújtott egyszerű indítványt.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Népi Mozgalom Párt (PMP) által kezdeményezett dokumentum elfogadását 93 képviselő támogatta, 148-an ellenezték, öten tartózkodtak a voksoláskor.

Az egyszerű indítvány aláírói Răzvan Cuc miniszter menesztését kérték, mivel - mint állítják - „Románia valaha volt leggyengébb kormányának leggyengébb minisztere", és ő tehető felelőssé „a sztrádaépítések csődjéért”.

Az indítvány vitáját hétfőn tartották. Akkori felszólalásában a tárcavezető cáfolta az ellene felhozott vádakat. Azt mondta, miután első mandátuma alatt a közbeszerzésekre fordította a hangsúlyt, jelen mandátumát az építőtelepi látogatásokra szánja.

„Első mandátumom tíz hónapja alatt 3,5 milliárd euróra sikerült közbeszerzést kiírni autópálya-építésre (...), köztük első alkalommal olyanra is, amely átszeli a Kárpátokat” - hangoztatta a miniszter, hozzátéve, második mandátuma alatt az építőtelepeket fogja járni, hogy „valós időben” tájékoztassa a lakosságot a sztrádaépítés menetéről, és egyúttal cáfolja az indítványban megfogalmazott „nagyszámú álhírt”. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS