2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tăriceanu azt állítja, hogy ő megnyerné az államelnök-választást

2019. április 05. 10:02, utolsó frissítés: 10:04

Nyerni fog, ha indul a novemberi államelnöki választásokon, jelentette ki Călin Popescu-Tăriceanu szenátuselnök, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) elnöke csütörtök este az Antena 3 televízió csatornán, leszögezte azonban, hogy az esetleges jelölésről csak az EP-választások után egyeztetnek szociáldemokrata (PSD) partnereikkel.

„Ha indulok a választáson, megnyerem. A jelöltetésem azonban még nincs eldöntve. Szociáldemokrata partnereinkkel úgy döntöttünk, hogy ezt a témát az európai parlamenti választások után vitatjuk meg. Fel fogjuk mérni, ki a legesélyesebb jelölt Klaus Johannis ellen az őszi választásokon. Nehéz döntés lesz (...) nincs már sok hátra, megközelítőleg két hónap múlva megszületik a döntés” - nyilatkozta Tăriceanu.

Ugyanebben a témakörben kifejtette, Johannis államfőt nem „az igazságszolgáltatás problémái” érdeklik, hanem 'eszközként használja a referendumot a politikai játszmában' melynek tétje az őszi államelnöki választás.

„Trambulinként használja a referendumot, hogy beleszökjön a politikai játszmába, mivel máskülönben nem tudna részt venni az EP-választáson, így akar csalni az államelnöki választások startján” - állította Tăriceanu Johannisról.

Arra a kérdésre, hogy szavazni fog-e a referendumon, Tăriceanu azt felelte, hogy az európai intézmények nem értenek egyet azzal, hogy az EP-választások napján más választásokat vagy referendumokat is szervezzenek a tagországokban. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS