2020. július 9. csütörtökLukrécia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Johannis a Cotroceni-palotába hívta a pártok képviselőit, de Dragnea nem fog elmenni

2019. április 05. 15:46, utolsó frissítés: 15:46

Jövő csütörtökre és péntekre hívja a Cotroceni-palotába Klaus Johannis államfő a parlamenti pártok képviselőit, hogy az igazságügy helyzetéről konzultáljon velük.

Az Államelnöki Hivatal tájékoztatása értelmében csütörtökön 15 órától a Nemzeti Liberális Párt, 16 órától a Mentsétek meg Romániát Szövetség, 16.45-től a Népi Mozgalom Párt, 17.30-tól az RMDSZ, 18.15-től pedig a nemzeti kisebbségek parlamenti csoportjának küldöttségét fogadja az államfő.

Pénteken 11 órától a Szociáldemokrata Párt, 12 órától pedig a Liberálisok és Demokraták Szövetségének képviselőivel kíván egyeztetni Klaus Johannis.

A küldöttségek legfeljebb öttagúak lehetnek - derül még ki az Államelnöki Hivatal közleményéből.

Dragnea nem megy el

A Szociáldemokrata Párt (PSD) részt vesz a Johannis által kezdeményezett konzultáción, Liviu Dragnea azonban nem lesz tagja a küldöttségnek, amelyet jövő péntekre hívott meg a Cotroceni-palotába az államfő. Erről maga a pártelnök nyilatkozott pénteken.

Dragnea azt mondta, tárgyalnia kell még a Liberálisok és Demokraták Szövetségét (ALDE) vezető Călin Popescu-Tăriceanuval arról, hogy a két alakulat külön-külön vagy közös küldöttséggel vesz részt az államfő által indítványozott egyeztetésen.

„Én biztosan nem megyek, de küldeni fogunk majd valakiket a pártból”- fogalmazott pénteken a călăraşi-i látogatáson tartózkodó PSD-elnök. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS