2020. július 9. csütörtökLukrécia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dragnea szerint a referendummal az elnök csak a PNL-t akarja segíteni

2019. április 09. 10:56, utolsó frissítés: 10:56

A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke szerint a Klaus Johannis által az európai parlamenti választások napjára meghirdetett referendum csak egy „átverés”, amellyel azt akarja elérni az államfő, hogy vehessen részt a választási kampányban és támogathassa a Nemzeti Liberális Pártot (PNL).

Liviu Dragnea a Románia TV hétfő esti műsorában azt mondta, a népszavazás kilátásba helyezett témái „nem elvetendők”, ugyanakkor nyomatékosította, hogy a PSD sosem ellenezte a korrupció elleni küzdelmet, sőt: mindig támogatta a parlamentben az ezzel megbízott intézményekkel kapcsolatos döntéseket.

Dragnea a téma kapcsán megjegyezte még, a PSD-t az „zavarja” a leginkább, hogy a referendummal Johannis eltéríti a vitát az ország számára igazán fontos témákról, akadályozva ezáltal, hogy az állampolgárok tájékozott döntést hozzanak az európai parlamenti választásokon.

A műsorvezető felvetésére, miszerint Traian Băsescu volt államfő is „rászervezett” egy referendumot az elnökválasztásra, Dragnea úgy válaszolt:

„És van különbség köztük? Talán az, hogy ez sajnos még rosszabb, még ellenségesebb. Băsescunál ritkán ugyan, de voltak pillanatok, amikor emberségesebbnek bizonyult, nyitottabb volt a párbeszédre, itt azonban erről szó sincs”- mondta. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS