2020. február 22. szombatGerzson
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A PMP azt javasolja, hogy ne csak egy kérdéskörről szavazzunk a referendumon

2019. április 11. 21:11, utolsó frissítés: 21:11

A Népi Mozgalom Párt (PMP) azt javasolta Klaus Johannis elnöknek, hogy az igazságügy kapcsán kiírandó referendumon egy kérdés vonatkozzék a parlamenti képviselők létszámának csökkentésére, vagy a speciális nyugdíjak eltörlésére, vagy pedig a kétfordulós polgármester-választás újbóli bevezetésére - közölte Eugen Tomac.

A Népi Mozgalom Párt elnöke az államfővel folytatott cotroceni-i megbeszélést követően jónak minősítette a találkozót, és arról is beszámolt, hogy a PMP küldöttsége három javaslattal állt Iohannis elé. "Mivel azt akarjuk, hogy ez a népszavazás sikeres legyen, a Johannis által az igazságüggyel kapcsolatosan megfogalmazott kérdés mellett egy másik kérdést is feltennénk, amely a referendum után nem az alkotmány, hanem egy törvény azonnali módosítását eredményezné" - mondta Tomac.

Hozzátette, három témakört javasoltak az államfőnek megfontolásra: az egyik a törvényhozók számának 300-ra csökkentését célozná (100 szenátorra és 200 képviselőre), a másik a speciális nyugdíjak eltörlésére vonatkozna, a harmadik pedig azt javasolná, hogy ismét kétfordulósakká váljanak a polgármester-választások. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS