2019. december 9. hétfőNatália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dragnea ismét ártatlannak vallotta magát

2019. április 15. 15:12, utolsó frissítés: 15:12

Ismét teljesen ártatlannak vallotta magát Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a képviselőház elnöke annak a pernek a fellebbviteli tárgyalásán, amelyben első fokon 3 év és 6 hónap szabadságvesztésre ítélték a Teleorman megyei gyermekvédelmi igazgatóságnál (DGASPC) történt fiktív alkalmazások miatt.

Forrás: AdevărulForrás: Adevărul


Dragnea kifejtette a per hétfői tárgyalásán a bírói testület előtt: teljesen ártatlan, mert nem volt tudomása arról, hogy a Teleorman megyei gyermekvédelmi igazgatóság két érintett alkalmazottja nem járt be dolgozni a munkahelyére.

„Nem kértem senkitől és nem gyakoroltam nyomást senkire, hogy a két szóban forgó személyt megtartsa állásában. Nem irányítottam a Teleorman megyei DGASPC-t, az nem is tartozott a hatályom alá. (...) Egyetlen megyei tanácselnök sem megy személyesen ellenőrizni a megyei tanács alárendeltségébe tartozó intézményeket. Semmilyen formában nem volt se kötelességem, se lehetőségem, se hatásköröm az érintett igazgatóságok alkalmazottainak szankcionálására” - jelentette ki a PSD elnöke. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS