2020. május 26. keddFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Két tonna rothadó állati tetemet találtak egy Maros megyei községben

2019. április 15. 18:34, utolsó frissítés: 18:34

Megközelítőleg két tonna rothadó állati maradványt talált hétfőn a Maros megyei Szásznádas polgármestere, Ivan Erhardt Laszlo a Nádas kanton nevű hely közelében.

A Maros megyei prefektusi hivatal képviselői által hétfőn küldött közlemény szerint Szásznádas község polgármestere arról tájékoztatta a prefektust, hogy az általa vezetett község területén, a Nádas kanton földrajzi hely közelében, az E60-as Segesvárra tartó út jobboldali parkolójánál nagy mennyiségű, hulladékot raktak le illegálisan szombatról vasárnapra virradó éjszaka.

“Szásznádas polgármestere értesített arról, hogy az E60-as út szélén rothadó állati tetemeket raktak le. Utasítottam a környezetvédelmi őrséget, a Maros Megyei Rendőr-felügyelőséget és a a Maros megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóságot, hogy sürgősen menjenek a helyszínre, ahol megerősítést nyert, hogy körülbelül két tonna állati maradványt tároltak az út mentén. Megállapítást nyert, hogy ki volt a tettes és minden bizonnyal jogi lépéseket tesznek azokkal szemben, akik elkövették ezt a cselekedetet” - mondta a Maros megyei prefektus, Mircea Dușa a prefektúra által küldött közlemény szerint.

A közlemény szerint Ivan Erhardt Laszlo polgármester azt is észrevette, hogy a Nádas kanton területén elviselhetetlen szag és egy lehetséges fertőzési gócról van szó.

A Környezetvédelmi őrség értesítését követően a Maros megyei felügyelőség azonosította azt, aki elhagyta a tetemeket a kanton területén.

“Az érintett személyt utasították, hogy semmisítse meg a szemetet ezen a napon (hétfőn - szerk. megj.), valamint a 195/2005. sz. sürgősségi kormányrendeletnek megfelelően 50 000 lej értékű büntetést kapjon” - közölték a Környezetvédelmi őrség képviselői. (mediafax)

Nyitókép: Mediafax

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS