2019. október 20. vasárnapVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Újraindult a forgalom Bethlenben a csütörtöki baleset után

2019. április 19. 11:53, utolsó frissítés: 11:54

Megközelítőleg 8 órával a Beszterce-Naszód megyei Bethlen vasúti átkelőjén történt balesetet követően, csütörtök este indították el újra a forgalmat a hatóságok mind a vasúton, mind az országúton, tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság.

A baleset csütörtök kora délután történt, egy fagerendákat szállító nyerges vontató sofőrje (egy felsőilosvai illetőségű, 35 éves férfi) nem állt meg a vasúti átkelőnél, noha a jelzőlámpa pirosra váltott. A síneken áthaladtakor a teherautót elütötte a Kolozsvár és Beszterce között közlekedő 15830-as számú Regio vonat.

A hatóságok mind a közúti, mind a vasúti közlekedést lezárták, mivel az ütközés nyomán a vonat első vagonja kisiklott, a nyergesvontatóból a gerendák pedig szétszóródtak az úton és a síneken.

A vasúti közlekedést este 8 órakor indították el újra mindkét irányban, miután a kisiklott vagont sikerült visszahelyezni a sínekre, tájékoztatott a Román Vasúttársaság (CFR).

Az ütközés során a vonat utasai közül nyolcan megsérültek, három felnőtt és öt gyermek. Hatot közülük Besztercére, illetve Bethlenbe szállították kórházi ellátásra.

(agerpres)

Nyitókép: observator.tv

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS