2019. október 20. vasárnapVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tudose szerint az EP-választások után kezdeményezik a kormány leváltását

2019. április 21. 15:06, utolsó frissítés: 15:06

Jövő héten tárgyalásokba kezd a Pro Románia párt a többi ellenzéki alakulattal annak érdekében, hogy az európai parlamenti választások után bizalmatlansági indítványt nyújtsanak be a kormány leváltására - jelentette be vasárnap Mihai Tudose, a Pro Románia alelnöke.

Tudose közölte, a párt egy munkacsoportja már ki is dolgozott egy kormányzási vázlattervet, és az EP-választások után megkezdik a kabinet leváltására irányuló lépéseket.

"Jövő héten elkezdjük a tárgyalásokat a többi ellenzéki párttal, hogy az európai parlamenti választások után, amikor egyértelművé válik, hogy a jelenlegi hatalomnak már nincs létjogosultsága, tehát május 27-e után kezdeményezzük a bizalmatlansági indítványt. Egyértelmű, hogy a PSD és az ALDE 20 és 30 százalék közötti eredményt fog elérni a választásokon. Ezzel az eredménnyel pedig nem lesz legitimitásuk az ország vezetésére. Május 27-e után bizalmatlansági indítványt kezdeményezünk a leváltásukra és a Pro Románia a nemzeti egység kormányával kormányra lép" - mondta Tudose.

Arra az újságírói kérdésre, hogy ebben a kormányban az RMDSZ is helyet kap-e, Tudose azt felelte: az RMDSZ többször kifejezte, hogy nem óhajt kormányra kerülni. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS