2019. október 20. vasárnapVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Pro Románia nem vesz részt a büntető törvénykönyvekről való szavazáson

2019. április 21. 16:54, utolsó frissítés: 16:54

A Pro Románia párt törvényhozói nem fognak részt venni sem a büntető törvénykönyvek módosítását célzó, sem pedig egy esetleges kormányátszervezésről szóló parlamenti szavazáson - közölte vasárnap Mihai Tudose.

Tudose kifejtette, azt tartja helyesnek, hogy csak azok legyenek a teremben a büntető törvénykönyvek módosításáról szóló szavazáson, akik felvállalják a jogszabályt. Azon véleményének is hangot adott, miszerint a tervezetek nem fogják megkapni a kellő szavazatszámot a parlamentben. "Nem hiszem, hogy átmennek. Bízom a többiek jóérzésében" - tette hozzá.

Azt is közölte, hogy a Pro Románia nem fog szavazni abban az esetben sem, ha a parlamentben szavazásra bocsátanak egy esetleges kormányátszervezésre vonatkozó javaslatot. "Nem fogunk szavazni, sőt, a teremben sem leszünk jelen" - mondta Tudose.

A szenátus plénuma szerdán fogadta el a büntető törvénykönyveket módosító tervezetet abban a formájában, ahogy azt az igazságügyi törvényekkel foglalkozó különbizottság kidolgozta. A tervezetről a képviselőház szavaz döntő fórumként. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS