2019. október 20. vasárnapVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Toader szerint többször előfordult, hogy kormányülés előtt néhány órával kapták meg véleményezésre a tervezeteket

2019. április 22. 09:56, utolsó frissítés: 09:56

Tudorel Toader leköszönő igazságügyi miniszter szerint sokszor a kormányülés előtt néhány órával jutott el a szaktárcához véleményezésre a napirenden szereplő egy-egy rendelettervezet, majd a minisztériumot okolták a jogszabály elfogadásának késése miatt.

"Elismeri valaki, hogy a jogszabálytervezeteket néha a kormányülés előtt néhány órával küldték el véleményezésre, hogy aztán az igazságügyi minisztérium késlekedésére hivatkozzanak? Igaz, néha pont fordítva történtek a dolgok: előbb az igazságügyi minisztérium késlekedésére hivatkoztak, és csak ezt követően hozták el a tervezetet véleményezésre" - írta Tudorel Toader egy Facebook-bejegyzésben.

Korábban, egy szombati bejegyzésben Toader közölte, az általa vezetett tárca sosem akadályozta meg vagy késleltette a jogszabálytervezetek véleményezését vagy elfogadását. Ugyanakkor hangsúlyozta, "nem marad tétlen szemlélője a sok félretájékoztatásnak".

Tudorel Toader csütörtökön jelentette be, hogy benyújtotta Viorica Dăncilă miniszterelnöknek az igazságügyi miniszteri tisztségről való lemondását, illetve, hogy utódja kinevezéséig ellátja a tárcavezetői teendőket.

A kormányfő már szerdán elküldte az államfőnek a Toader leváltásáról szóló javaslatot. A Szociáldemokrata Párt Eugen Nicolicea képviselőt jelöli az igazságügyi miniszteri tisztségre. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS