2019. október 20. vasárnapVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Bihar Megyei RMDSZ kiáll Csűry István mellett

2019. április 24. 18:23, utolsó frissítés: 18:46

A magyarellenes tartalmakért bíróságon már elítélt nagyváradi botránylap, a Bihoreanul húsvéthétfőn rendkívül aljas támadást indított Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke ellen. Hatásvadász, lejárató, az újságírói pártatlanságot és a szakmai etikát mellőző, a püspök urat megbélyegző riportban állítanak valótlanságokat - áll a Bihar Megyei RMDSZ szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében.

Mint írják: "Nagyváradon ugyanis ismert a riport főszereplőjeként bemutatott hölgy beteges megnyilvánulása. Az elmúlt időszakban az illető nőszemély más egyházi és közéleti személyiségeket zaklatott hasonló módon. Mindazok, aki ismerik akár a nevezett hölgyet és az ő botrányos ügyeit, akár Csűry István püspök urat, biztosak lehetnek az egyházfő feddhetetlenségében."

"Az, hogy most a Nagyvárad szennyújságának számító lapban éppen húsvéthétfőn megjelenhetett egy ilyen iromány, ez a legjobb bizonyítéka annak, hogy teljes, frontális támadást intéztek a román nacionalisták és a titkosszolgálathoz köthető erők az egyre erősödő magyar közösség és az azt vezető személyek ellen.

Szolidárisak vagyunk Csűry István püspökkel, kiállásunkról biztosítjuk a Királyhágómelléki Református Egyházkerület vezetőjét és annak családját! Erre kérjük magyar közösségünket is, ne hagyjuk, hogy a kétely beférkőzzön sorainkba" - fogalmaznak még a közleményben.

Az említett Bihoreanul lap az őket a történetével megkereső nagyváradi nő személyes beszámolója és az általa bemutatott telefonos és internetes üzenetváltások alapján írt cikket a nő és a püspök közötti házasságtörő viszonyról, amelyet azonban a püspök tagad, és zsarolással vádolja a nőt. (közlemény/hírszerk.)

Címlapfotó: denagy.hu

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS