2019. október 20. vasárnapVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dan Tanasă mégsem kell kifizesse a 2000 lejes büntetését

2019. április 25. 15:58, utolsó frissítés: 2019. április 26. 13:49

Frissítés: Árus Zsolt a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy a bírósági ítélet nem jogerős és élni fog a fellebbezés lehetőségével.

„Ez nem jogerős ítélet, hanem megfellebbezhető, s nyilván meg is fogom fellebbezni.Illetve remélem úgy tesz majd a Diszkriminációellenes Tanács is. Innen kezdve világos, hogy korán örvend (s szokása szerint manipulál) Tanasă, egyáltalán nem biztos, hogy megússza azt az ügyet. Nem beszélve arról, hogy még jó néhány másik van folyamatban ellene”- írja Árus Zsolt.

---------------------------------------------------------------------------

A brassói táblabíróság érvénytelenítette az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) Dan Tanasă bloggerre kirótt büntetését, amely szerint a hivatásos feljelentőnek 2000 lejt kellett volna kifizetnie, írja a Székelyhon.

A CNCD azért bírságolta meg a bloggert, mert Árus Zsolt, a Gyergyószéki Székely Tanács elnöke bepanaszolta őt, mivel szerinte Tanasă bejegyzéseiben az egész romániai magyar közösséget diszkriminálja, uszít, igencsak eredményes módon, sértő és gyűlölködő hozzászólások egész sorát kiváltva.

Árus a diszkriminációellenes tanács bírságolását akkor kisebb csodának nevezte, de csalódott volt, amiért a kiróható büntetés minimumát szabták ki a bloggerre, holott szerinte a diszkrimináció egy egész közösséget érintett. Szerinte elvárható lett volna egy súlyosabb büntetés, aminek elrettentő jellege lett volna.

A brassói táblabíróság április 19-én hozott döntését Tanasă úgy kommentálta a blogján, hogy nem hagyja magát megfélemlíteni és tovább dolgozik azon, hogy bebizonyítsa, Kovászna és Hargita megyében erőszakos etnikai tisztogatás áldozatai a románok. Továbbá azt üzente Asztalos Csabának, az CNCD elnökének és Liviu Dragneának, a PSD elnökének, hogy nem fél tőlük. (Székelyhon)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS