2020. január 19. vasárnapSára, Márió
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lebuktak a fiatal kolozsvári PNL-sek, amint hamis USR-s szórólapokat terjesztettek

2019. április 26. 09:43, utolsó frissítés: 10:54

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a 2020 USR PLUS szövetség névbitorlás miatt feljelentést tett. Kolozsváron ugyanis olyan szórólapok jelentek meg az 2020 USR PLUS arculati elemeivel, amelyek szerint a román állampolgárok 92 százaléka esetében kötelezővé kéne tenni az abortuszt.

A román sajtóban közzétettek egy Facebookra feltöltött felvételt, amelyen -az USR állításai szerint - éppen a PNL kolozsvári ifjúsági szervezetének elnöke menekül az őt filmező lány elől, ugyanis az észrevette, amint terjesztik a fent említett szórólapokat.Az ügyben a 2020 USR PLUS szövetség is kiadott egy sajtóközleményt, amiben felszólították a PNL-t, hogy hagyjanak fel az állampolgárok félreinformálásával, és fektessék energiájukat inkább a PSD elleni harcba.

A szövetség felháborodottságának és csalódottságának is hangot adott, amiért a PNL pénzt és energiát is beleölt abba, hogy félretájékoztassa az állampolgárokat, és lejárassa a 2020 USR PLUS szövetséget - írja a szövetség közleménye.

------------------------------------------------------

Frissítés: A Nemzeti Liberális Párt (PNL) ifjúsági szervezete (TNL) közölte, hogy elítéli azt a kezdeményezést, amelyet a kolozsvári szervezet tagjai végeztek az elmúlt hetekben. Azt állítják, hogy az akció nem tükrözi az ifjúsági szervezet a szellemét és a vezetőség mit sem tudott az akcióról. A TNL vezetősége éppen ezért úgy döntött, hogy kizárják az érintetteket az ifjúsági szervezetből.

Emanuel Ungureanu, az USR képviselője Facebook-oldalán arról számolt be, hogy a videofelvételen szereplő személy Alexandru Piticar, a TNL kolozsvári szervezetének alelnöke, aki Cristian Ciutaval, a TNL kolozsvári szervezetének elnökével közösen terjesztette a szórólapokat. A politikus szerint már mindketten törölték a Facebook-oldalukat.
(digi24.ro/hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS