2019. október 20. vasárnapVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A marosvásárhelyi RMDSZ szerint a mélygarázs sem volt több, mint egy gumicsont

2019. április 26. 10:03, utolsó frissítés: 10:07

Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, nem építenek mélygarázst Marosvásárhelyen, mivel az idei költségvetésben nem hagyták jóvá az erre a célra előirányzott összeget, azaz 42 millió lejt.

A Marosvásárhelyi RMDSZ Sajtóirodájának szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye szerint Marosvásárhelyen nem egy jól átgondolt városfejlesztési stratégiáról vitáznak, hanem sokkal inkább a városvezetés vízióhiánya miatt, légből kapott ötletekről.

„Több alkalommal mutattak be terveket, ötleteket, amelyekről már a nyilvánosságra hozataluk pillanatában érezhettük, hogy semmilyen valóságtartalom nincs mögötte. Ezeket nem soroljuk, nyilván mindenki ismeri őket, nemrégen még kampány is indult ezeknek a projekteknek az érdekében. A legtöbb ilyen projekt semmi egyéb célt nem szolgál, csupán arra alkalmasak, hogy a város lakosságának beszédtémát szolgáltassanak és a munka látszatát keltsék, de valóban eddig egyik sem bizonyult megvalósíthatónak”- írja a sajtóközlemény.

A Marosvásárhelyi RMDSZ szerint az évek során jól kiismerhető volt a városvezetés ez irányú tevékenysége, ezért arra az álláspontra helyezkedtek, hogy nem állítanak akadályokat a projektek elé, engedik, hogy a kezdeményezők maguk jussanak el addig, hogy lefújják a saját projektjüket.

„Sajnálatos, azonban az a tény, hogy egyesek tétováztak az iránymutató döntés meghozatalában, ahogy az is, hogy amíg határozattervezet a törvényes transzparencia időszakában volt és bárki véleményezhette, egyetlen szakértői vélemény sem került iktatásra. Sokan nem ismerték fel, hogy több mandátum óta ugyanez a lemez, megpróbálnak a választások előtt magyar-magyar viszályt szítani. De a gumicsont, az gumicsont. Amit annak szánnak, azt egy adott percen kénytelenek voltak megállítani”- írja a sajtóközlemény.

Elmondásuk szerint a kölcsönt, amelyet a mélygarázs megvalósítására vett fel a városvezetés, átcsoportosították más városfejlesztési projektekre, és ezzel együtt leszavazták másik lufi projektet is a 89 milliós hitelt, ami hosszú évekre eladósította volna a várost.

„Ezért tehát nagyon fontos, hogy az RMDSZ leendő polgármesterjelöltje a víziók embere legyen, aki nem látványosban, hanem hatásosban gondolkodik, és aki elég intelligens ahhoz, hogy ne aludjon el, de ne is vetődjön a politikai gumicsontokra”- írja sajtóközleményében a Marosvásárhelyi RMDSZ. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS