2019. október 23. szerdaGyöngyi
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Idén a Fő térről indul a Pride Kolozsváron

2019. május 03. 20:20, utolsó frissítés: 22:28

Két évnyi Szamos-parti felvonulás után a kolozsvári Pride idén a Fő térről indul. Az esemény szervezői a Facebookon azt írják, a helyi LMBTQ közössége jogosulttá vált arra, hogy "hivatalosan" láthatóvá váljon a város közepén, ahol nap minta nap közöttünk járnak, de láthatatlanul a félelmük miatt.

Az eseményre június 15-én, szombaton kerül sor. A kolozsvári Fő téren 17 órakor lesz a gyülekező, majd a Deák Ferenc (Eroilor) utca - Honvéd (Dorobanților) utca - Kossuth Lajos (21 Decembrie 1989) utca útvonalán vonulnak, és végül visszatérnek a Fő térre ünnepelni.

Az esemény szervezői azt írják “szükség van arra, hogy azt mondjuk: »Itt vagyunk«, amíg nem vagyunk többé a választási kampányok témája és a bűnbakok, amíg mindannyian egyenlő jogokat és tiszteletet nem élvezünk, amíg orientációnk vagy identitásunk már nem a diszkrimináció oka, és amíg emberként ítélnek meg, amíg a társadalom többé nem örül, amikor egyikünk meghal, és amíg az LMBTQ emberek bármilyen zaklatása megszűnik.”

A kolozsvári Pride a CLUJ PRIDE 2019 fesztivál része, amely azért tenne, hogy Kolozsvár valóban multikulturális, toleráns és tiszteletreméltó várossá változzon, tekintet nélkül a különbségekre. A kolozsvári LMBTQ PRIDE ROMÁNIA egyesület kezdeményezésére született és általa szervezett fesztivál június 10. és 16. között kerül megrendezésre Kolozsváron. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS