2020. május 28. csütörtökEmil, Csanád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A PSD jászvásári híveivel szeretne találkozni, de rájuk szerveztek egy tüntetést

2019. május 09. 16:18, utolsó frissítés: 16:18

Az Európai Unió Napja alkalmából a PSD egy találkozót szervezett a jászvásári híveivel, az eseményen 18 órakor maga Livi Dragnea partelnök is fel fog szólalni. Viszont a találkozóval párhuzamosan egy PSD-ellenes tüntetést is leszerveztek, így a moldvai városközpontban eléggé feszülté és hangossá vált a hangulat.A PSD rendezvényét az Egyesülés Térre tervezték, amelyet délután fél 4-re ezerszámra lepték el szimpatizánsok, akik sajtóinformációk szerint Bákóból és a környékbeli városokból érkeztek az eseményre.

Az Agerpres hírügynökség beszámolója szerint az ellentüntetők az Egyesülés Tér bejáratainál helyezkedtek el, a rendfenntartók által felállított védőkerítések mögött, és kifütyölték a más megyék PSD-szervezetei által Jászvásárbaba szállított csoportokat.

„Szégyen!” „Tolvajok!” „Dragneának a börtönben a helye”, „PSD, a vörös pestis” - kiabálták az ellentüntetők.

A nagyobbik kormánypárt negyvenezer szimpatizánsát várja Jászvásárba Moldva megyéiből. Maricel Popa, Iaşi Megye Tanácsának és a PSD Iaşi megyei szervezetének elnöke korábban kijelentette, hogy az Európa-napot szabadtéri folklórműsorral ünneplik meg, amelyre a párt vezetőit is várják.
(adevărul)

Cikkünket frissítjük!

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS