2019. november 13. szerdaSzilvia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ismét bakizott Dăncilă, most nem tudta, melyik városban van

2019. május 11. 13:51, utolsó frissítés: 2019. május 12. 11:16

Viorica Dăncilă miniszterelnöknek sikerült ismét bakiznia, most egy Galacon megtartott PSD gyűlésen mondta azt, hogy Iași-ban tartózkodik, ott ahol a párt két nappal ezelőtt szervezett hasonló gyűlést.

Dăncilă Galacon a színpadon állva a nagyszebeni EU-csúcstalálkozót próbálta kritizálni, mondván "Megejtjük itt a iași-i csúcsot!", majd azzal folytatta, hogy a szebeni nyilatkozat példájára megírják a galaci nyilatkozatot. A miniszterelnök elmondása szerint a nyilatkozatba olyanokat foglalnának majd bele, mint hogy nem hagyják, hogy szüleiket és nagyszüleiket megalázzák, hogy csökkentsék a fizetéseket és a nyugdíjakat, hogy kórházakat zárjanak be, nem fogadják el a gyűlöletet, mert azt akarják, hogy a románok saját sorsuk kovácsai legyenek.

Liviu Dragnea, a párt elnöke, Viorica Dăncilă miniszterelnök és a PSD európai parlamenti képviselőjelöltjei szombaton egy PSD gyűlésen vesznek részt Galacon. Híradások szerint több tízezres tömegre lehet számítani, sokakat autóbuszokkal vittek a városba. Ugyanakkor ellentüntetésre is sor kerülhet, "Tűnjetek a városunkból!" címmel hirdettek demonstrációt. (digi24)

Nyitókép: PRO TV

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS