2019. október 20. vasárnapVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lezuhant egy kisrepülőgép Buzău megyében, két személy meghalt

2019. május 15. 18:10, utolsó frissítés: 20:03

Két személy meghalt szerda délután, amikor lezuhant egy kisrepülőgép Buzău megyében, Nehoiu közelében - tájékoztat a Buzău Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség.

A hatóságokat a 112-es egységes segélyhívószámon értesítette egy juhász, aki azt állította, hogy jelentős távolságról olyan zajt hallott, mintha egy kisrepülőgép lezuhant volna.

A mentőegységek a siriui gát szomszédságában, egy nehezen megközelíthető, hegyes vidéken megtalálták a repülőgép roncsát, benne két személlyel, akik életüket vesztették.

Buzău megyében kedd estétől esik az eső és erős szél fúj, a körülmények nem megfelelőek kisrepülőgépek repülésére.

Frissítés: Kolozsvári lehetett az egyik áldozat

A ploieşti-i ügyészség veszi át a nyomozást a Buzău megyében lezuhant kisrepülőgép ügyében, a kivizsgálással megbízott ügyész útban van a két halálos áldozattal járó baleset helyszíne felé - közölte Gabriel Cozma prefektusi szóvivő.

Az Agerpres hírügynökségnek nyilatkozó Cozma azt mondta, információik szerint az egyik áldozat kolozsvári, a másik konstancai volt.

"Nem tudom, hogyan kaptak engedélyt a repülésre, mert az időjárási körülmények teljesen lehetetlenek voltak, esett az eső, és nagyon alacsonyan helyezkedtek el a felhők" - mondta a szóvivő. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS