2019. október 20. vasárnapVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Azonosították a szerdán lezuhant repülőgép két utasát

2019. május 16. 10:15, utolsó frissítés: 10:15

Azonosították a kriminológusok a Nehoiu környékén lezuhant repülőgép két utasának személyazonosságát.

A gépet a kolozsvári, 45éves Mihai Covaciu vezette, a másik utas az 50 éves, konstancai Liviu Bucăţică volt - közölték az Agerpres hírügynökséggel a nyomozáshoz közel álló források.

A jelenlegi információk szerint a repülőgép kettétört, a gép farka a hegy másik oldalán zuhant le. Csütörtökön folytatódik a terepen a munka a baleset körülményeinek tisztázására.

A kisrepülőgép Vidombákon szállt fel, és Konstancára tartott.

Mihai Covaciu ismert ingatlanfejlesztő volt, és öt éve rendelkezett pilótaengedéllyel. Liviu Bucăţică Konstancán volt üzletember.

A kisrepülőgép a Buzău megyei Nehoiu város közelében zuhant le szerda délután. A hatóságokat egy juhász értesítette az 112-es egységes segélyhívószámon. A mentőegységek a siriui gát szomszédságában, egy nehezen megközelíthető, hegyes vidéken találták meg a repülőgép roncsát, benne a két személlyel, akik életüket vesztették.

Buzău megyében kedd estétől esett az eső és erős szél fújt. Gabriel Cozma prefektusi szóvivő szerda este úgy nyilatkozott az Agerpres hírügynökségnek: nem érti, a gép hogyan kapott engedélyt a repülésre, mert az időjárási körülmények „teljesen lehetetlenek voltak, esett az eső, és nagyon alacsonyan álltak a felhők”. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS