2019. október 20. vasárnapVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A szállításügyi miniszter szerint szó sincs az Uber betiltásáról

2019. május 16. 15:12, utolsó frissítés: 15:12

Răzvan Cuc szállításügyi miniszter „álhírnek” nevezte azokat a román sajtóban megjelent csütörtöki híreket, amelyek szerint május tizenhatodikától betiltották volna az Ubert-t Romániában.

A kormány még március 29-én módosította sürgősségi rendelettel az úgynevezett taxitörvényt. A kormány részéről pedig még akkor jelezték, hogy a sürgősségi kormányrendelet a kalózkodásnak akar véget vetni a személyfuvarozásban, de nem irányul az internetes fuvarmegosztó cégek ellen.

A szállításügyi miniszter most ismételten megerősítette, hogy nem áll szándékukban betiltani az Ubert és a hozzá hasonló internetes fuvarmegosztó cégeket. Cuc azt állítja, hogy találkozott ezeknek a vállalatoknak a vezetőivel, akiket megnyugtatott, hogy a sajtóban megjelent információk hamisak.

Daniel Suciu miniszterelnök-helyettes azt nyilatkozta szerdán, hogy a kormány dolgozik egy olyan szabályozáson, amely tisztázza az Uber, és a hozzá hasonló fuvarmegosztó cégek helyzetét az új jogszabályok tükrében.

Romániában jelenleg több mint tízezer - jövedelme után adózó és tb-járulékot fizető - gépkocsivezető áll szerződéses viszonyban az Uberrel, vagy valamelyik másik fuvarmegosztóval. A gazdasági szaksajtó szerint pedig már több mint kétmillió utas használja rendszeresen szolgáltatásaikat. (zf.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS