2019. október 20. vasárnapVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lezárult a BBTE magyar tagozatának tehetséggondozó programja

2019. május 16. 15:08, utolsó frissítés: 15:08

Harmadik alkalommal került megszervezésre a Mentor Klub, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) magyar tagozatának tehetséggondozó programja, amelynek keretében a felvételt nyert diákok egy teljes tanéven keresztül olyan interaktív foglalkozásokon és előadásokon vehettek részt, amelyek a soft skillek fejlesztését célozták, áll a BBTE magyar tagozatának szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményében.

Fotó: Simon HunorFotó: Simon Hunor


A közlemény szerint a soft skillek, mint a megfelelő kommunikációs készség, a hatékony időmenedzsment vagy az eredményes tárgyalástechnika olyan személyes kompetenciáknak tekinthetőek, amelyek manapság legalább annyira fontosak a munkaerőpiacon való elhelyezkedés során, mint a szakmai felkészültség és az előzetesen megszerzett tárgyi tudás.

Az egyetemi évek alatt ezeknek a személyes készségeknek a fejlesztésére kevesebb lehetőség jut. A BBTE Mentor Klub ezen hivatott változtatni, ezáltal pedig egy hiánypótló tehetséggondozó program, ahol a felvételt nyert diákok foglalkozások és képzések révén sajátíthatják el, illetve fejleszthetik azon személyes készségeiket, amelyeknek később az egyetemen, a munkahelyen vagy akár a mindennapokban is nagy hasznát veszik”-írja a közlemény.

A 2018–2019-es tanévben a program keretében összesen 28 diák vehetett részt a kétheti rendszerességgel megszervezett interaktív műhelymunkákon, amelyek tíz különböző témakört jártak körül. A diákok többek között tanulástechnika, stresszkezelés, tárgyalástechnika, személyes márkaépítés, időmenedzsment, valamint előadástechnika témakörökben kaptak gyakorlatban hasznosítható tanácsokat.

A program negyedik kiadása 2019. októberében indul. A jelentkezés továbbra is nyitott szakiránytól függetlenül minden olyan diák számára, aki alap- vagy mesterképzéses tanulmányait a Babeș–Bolyai Tudományegyetemen végzi. További információk a Mentor Klub hivatalos weboldalán. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS