2019. november 13. szerdaSzilvia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tüntetők várják a miniszterelnököt Marosvásárhelyen

2019. május 16. 15:54, utolsó frissítés: 16:27

Táblákkal felszerelkezett tüntetők egy csoportja várja Marosvásárhelyen Viorica Dăncilă miniszterelnököt a Maros Megyei Sürgősségi Kórház bejárata előtt.

A miniszterelnök Sorina Pintea egészségügyi miniszter és Niculae Bădălău gazdasági miniszter társaságában tesz látogatást csütörtökön Maros megye központjában.

A helyszíni élővideók tanúsága szerint a csendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy eltávolítsa az elégedetlenkedőket a helyszínről.

A Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség is arra biztatta az orvosis diákokat, hogy az egyetem magyar tagozatának védelmében, a küldöttség itt tartózkodása idején, délután 3 órakor jelenjenek meg Maros Megyei Sürgősségi Kórházban.

A szövetség felhívásában hangsúlyozta: a mai, kiváló alkalom arra, hogy megjelenjenek és képviseljék ügyüket, hallassák a hangjukat, és jelezzék, hogy továbbra sem adják fel! A szervezők kérték az orvosisokat, hogy ez alkalommal is őrizzék meg a kórházhoz illő csendet és öltözetet, papírra, plakátokra írva közöljék kéréseinket.

A miniszterelnök „nagy népszerűségnek örvend” Erdély-szerte. A múlt héten Kolozsváron és Arad megyében is tüntetésekkel fogadták az érkezését.


(hírszerk/Marosvásárhelyi Rádió)
Cikkünket frissítjük!


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS