2019. november 13. szerdaSzilvia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A miniszterelnök most azt nem tudta, hogy éppen melyik megyében van

2019. május 21. 13:28, utolsó frissítés: 13:28

Viorica Dăncilă Szucsáván készült sajtótájékoztatót tartani kedden, de azt hihette, hogy Hunyad megyében van.

„Jó napot kívánok! Azzal szeretném kezdeni, hogy köszönteném mindazokat, akik ma ünneplik a névnapjukat (Szent Konstantin és Ilona napja van kedden. A Constantin és az Elena nagyon népszerű román nevek, és a két említett szentet nagy tisztelet övezi az ortodox vallásúak körében szerk. megj. ). Ellátogattunk Hunyad megyébe...”- kezdte a beszédét Dăncilă, majd Ioan Stan, a szucsávai PSD elnöke odasúgta neki, hogy „Szucsáva”.

„Szucsáva megyébe”- javította ki magát a miniszterelnök, majd azzal folytatta, hogy már több megyébe is ellátogattak korábban, köztük Hunyad megyébe is.A miniszterelnöknek nem ez az első ilyen jellegű botlása. Legutóbb május 11-én mondta azt Galacon, hogy Jászvásáron tartózkodik, tavaly júliusban pedig komoly diplomáciai baklövést követett el, amikor Montenegrói látogatása során összekeverte annak fővárosát Koszovóéval.

A miniszterelnöknek nemcsak a földrajzi helyekkel gyűlik meg a baja, hanem a történelmi eseményeken is el szokott csúszni. Tavaly júliusban az 1918. december 1-jei eseményeket keverte össze az 1848. május 15-16-i balázsfalvi eseményekkel.

A román sajtó pedig előszeretettel követi nyomon a miniszterelnök baklövéseit, és mit tagadjuk, mi is. (g4media.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS