2019. november 13. szerdaSzilvia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dragnea: a választások után elemezzük Dăncilă politikai viszonyát a PSD-vel

2019. május 21. 17:15, utolsó frissítés: 17:15

A kormányba jutó politikusok közül egyik sem feledkezzen meg arról, hogy miért is választották be oda, üzente politikustársainak Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke kedden, hozzáfűzve, az európai parlamenti választások után fogja kielemezni Viorica Dăncilă kormányfő politikai viszonyát az általa vezetett párttal.

Az Adevărul Live-ban nyilatkozó Dragneától megkérdezték, hogy szerinte Viorica Dăncilă jó kormányfő-e. "Eddig igen" - válaszolta a PSD elnöke.

Ami pedig a miniszterelnök politikai viszonyát illeti a párttal, Dragnea azt mondta, a vasárnapi választások után fogja kielemezni a helyzetet.

"Ezzel kapcsolatban a tanácsom bármely politikusnak, aki véletlenül és ideiglenes jelleggel bekerül egy kormányba az, hogy ne feledje el, miért is tették oda. Azért tették oda, hogy gyakorlatba ültessen egy kormányprogramot, amit a románok támogattak szavazatukkal (...) Ha a kormány minden tagja észben tartja ezt, és nem gondolja úgy, hogy kinevezése másnapján hirtelen megokosodott, akkor jó és hatékony miniszter lesz. Ha mással foglalkozik, nem lesz belőle jó miniszter, mert akkor már nem arra koncentrálja az energiáját és tudását, hogy koordinálja a rábízott tárcát" - fejtette ki a PSD elnöke.

Szintén a vasárnapi választások lejárta után, még az este folyamán fogja bejelenteni, hogy indul-e majd az őszi államelnöki választásokon, avagy sem, szögezte le Dragnea a témát firtató kérdésre. (agerpres)

Nyitókép: Facebook / Liviu Dragnea

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS