2020. január 24. péntekTimót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az Electrica rekordsebességgel húzott új vonalat a csíksomlyói pápalátogatás helyszínére

2019. május 21. 18:37, utolsó frissítés: 18:37

Az Electrica áramszolgáltató közepes feszültségű vonalat hozott létre a csíksomlyói Hármashalom oltár táplálására, hogy Ferenc pápa közelgő látogatásakor megfelelő áramellátással rendelkezzen a hely - adta hírül az e-nergia.ro portál. A vonal kb. egy kilométeres és mindössze 2 hét alatt fejezték be, úgy hogy a vonal felét sziklába kellett lefektetni.

“Balázsfalván van megfelelő ellátás. A nagy kihívás számunkra Csíksomlyó volt. A szertartást valahol egy hegy tetején tartják, egy ferences kolostor mellett, ahol csak egy alacsony feszültségű vonal található, amely nem elegendő az egész rendezvénynek” - mondta az Electrica vezérigazgatója, Corina Popescu.

“Két hét alatt végeztünk, normális esetben három-négy hónapig tartott volna. A csapatok gyakorlatilag éjjel-nappal dolgoztak, akár esett, akár nem” - tette hozzá Popescu.

Az Electrica igazgatója elmondta, a hálózat a pápa látogatása után is ott marad. “Valószínűleg további fejlesztések lesznek a térségben. Ferences kolostor van a ott, és valószínűleg ez előnyös számukra. Nekünk bármely fejlesztés, bármely új fogyasztás lehetőséget jelent” - mondta Corina Popescu. (e-nergia.ro)

Nyitókép: e-nergia.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS