2020. január 24. péntekTimót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az audiovizuális tanács szerint nem lehet közérdekű információként sugározni Johannis referendumos videóját

2019. május 21. 19:19, utolsó frissítés: 19:19

Az országos Audiovizuális Tanács (CNA) elutasította kedden az elnöki hivatal kérését, hogy egy ajánlást fogalmazzon meg a tévé- és rádiótársaságok irányában, hogy közérdekű információként sugározzanak egy referendummal kapcsolatos, az Államelnöki Hivatal által készített klipet.

A kérés nem kapta meg a CNA-ban a szükséges szavazatszámot.

Monica Gubernat, a CNA elnöke azt mondta, hogy a klip "100%-ban kampányjellegű", így nem sugározható közérdekű közleményként.

Mădălina Dobrovolschi elnöki szóvivő ezzel szemben azt állítja, hogy a május 26-ai népszavazáson való részvételre ösztönző klipnek puszta informatív jellege van, és ahhoz, hogy az államfő megjelenik a filmen "semmi választási érdek nem fűződik", hisz a referendumon Klaus Johannis "nem jelölt".

Ezt követően a CNA úgy pontosított, hogy fenti döntésük nem korlátozza a médiumokat abban, hogy műsoraikban foglalkozzanak a referendum témájával.

Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta kedden Târgu Jiuban, hogy a PNL egy országos tájékoztató kampánnyal próbálja enyhíteni a CNA "bojkottjának" következményeit, amely "gyakorlatilag megtiltotta az államfőnek, hogy tájékoztassa a referendumról lakosságot". (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS