2019. október 20. vasárnapVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Borboly Csaba panaszt tesz az úzvölgyi temetőben kifeszített óriástrikolór miatt

2019. május 21. 19:43, utolsó frissítés: 2019. május 22. 11:57

Update: Mire Hargita Megye Tanácsának sajtós munkatársai a helyszínre értek kedden este fél kilenc körül, már nem volt ott az úzvölgyi temetőben a zászlórudakra kifeszített óriászászló, és a jelen lévő két csendőr meg egy rendőr is azt állította, hogy ők nem láttak semmit, nemrég érkeztek, a váltás után, számol be a történtekről Hargita Megye Tanácsának sajtóközleménye.

A közlemény szerint a kedd délután 17 óra 05 perckor a 123-as megyei úton, az „igazi” határnál munkálatokat végző utászcég alkalmazottjai értesítették Hargita Megye Tanácsát arról, hogy a zászlórudakra egy méterszer négy méteres óriástrikolórt feszítettek ki ismeretlenek, akik egy bukaresti rendszámú fekete Duster gépkocsival érkeztek. Ekkor szintén két csendőr és egy rendőr volt jelen. A fekete autóval érkezők az egyik gépészt meg is kérdezték korábban, a temetőtől másfél kilométerre, Dormánfalva irányából, hogy merre van a temető, azaz nem környékbeliek lehettek. Fénykép akkor sajnos nem készült, és a Hargita Megye Tanácsától kiérkező sajtós csak azt látta, hogy a dormánfalvi önkormányzat által törvénytelenül felállított betonkeresztek mindegyikénél vágott virágok és mécsesek voltak elhelyezve, a szintén illegálisan emelt emlékműnél pedig egy koszorú.


----------------------------------------------

"Most már a rendőrség és a csendőrség felelőssége is felmerül, hiszen – ha igaz az értesülés, ami nemrég jutott el hozzám – hagyják, hogy törvénytelenségek sorozata történjen egy haditemetőben, ahol hősök nyugszanak – jelentette ki Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, miután Gergely András csíkszentmártoni polgármestertől arról értesült május 21-én, kedden délután, hogy egy nagy trikolórt húztak fel az úzvölgyi katonai temetőben a zászlórudakra.

"Ezt nem nézheti tétlenül sem a belügyminisztérium, sem a Bákói prefektus és tanácselnök, sem a rendőrség és a csendőrség vezetője. Felszólítjuk őket, hogy azonnal lépjenek közbe, mert törvénytelenségek sorozatával nem fedhetik el a legnagyobb törvénytelenséget, a betonkeresztek és az emlékmű elkészítését. Az említett intézmények mindegyikéhez szerdán panaszt nyújtunk be a birtokháborítástól az uszításig terjedően több büntetőjogi kategóriában” – mondta a megyei tanács elnöke, aki nyugalomra int mindenkit, és hangsúlyozottan kéri, ne dőljenek be a provokációknak, mert azzal nem szolgálják a magyarság ügyét.

"A törvényesség útját kell járnunk, más út nincs, ezt fogjuk tenni megyei szinten, és kérjük az ügyben az RMDSZ parlamenti frakcióinak segítségét" – jelentette ki Borboly Csaba. (hírszerk.)

Nyitókép: A George Simion független EP-képviselőjelölthöz által május 18-án elhelyezett trikolór szalag. Forrás: georgesimion.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS