2019. október 20. vasárnapVendel
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szerdától lehet jelentkezni a nyári óvodába Kolozsváron

2019. május 22. 15:15, utolsó frissítés: 15:43

Az Argumentum Nostrum Egyesület idén is útjára indítja az ANYÓ Nyári óvoda programot, amelyre mától lehet jelentkezni az egyesület új www.anyo.ro honlapján, jelentette be Fekete Emőke, elnök.

Idén a nyári szünet idején június 17-augusztus 30-a között, 11 héten keresztül, 15 helyszínen szerveznek meg gyerekfoglalkozást, összesen 51 óvónő, dadák és több önkéntes bevonásával.

Az idén először indítanak csoportokat a 0-2. osztályos kisiskolásoknak is, GRUND néven. Összesen 45 óvodás ANYÓ, valamint 17 kisiskolás GRUND csoportba várják a jelentkezőket.

A részletekről Fekete Emőke főszervező, Muszka-Pál Anna Éva óvónő, Bibza Gábor, a Törökvágási Református egyházközség lelkipásztora, az ANYÓ egyik partnere és házigazdája, valamint Oláh Emese, kolozsvári önkormányzat alpolgármestere számoltak be május 22-én Kolozsváron tartott sajtótájékoztatójukon.

„Programjainkkal immár harmadik éve vidám kis közösséget próbálunk formálni Kolozsváron, amelynek részévé vállnak partnereink is, állami és felekezeti oktatási intézmények, valamint egyházközségek is, akik helyet biztosítanak gyermekcsoportjainknak.” – mondta el Fekete Emőke, a program főszervezője.

Muszka Pál Anna Éva, Nusi óvó néni a program szakmai részét ismertette:

“A programban részt vevő óvónők nemcsak felügyeletet biztosítanak a gyermekeknek, hanem érdekes és játékos vakációs kikapcsolódást is, heti tematikus foglalkozásokon keresztül. Az állami összevont csoportok mellett, az ANYÓ programban részt vevő gyermekek a magyar kultúrkörben, anyanyelvűkön gazdagodnak maradandó élményekkel a nyári vakációban.”

Bibza Gábor, a Törökvágási Református egyházközség lelkipásztora elmondta:

„Örömmel vállaltuk immár másodszorra is, hogy otthont biztosítunk a nyári óvoda csoportjainak, hiszen a gyermekfoglalkozások tartalommal töltik fel az egyházközség épületét, hozzájárulva az egyházi és tágabb közösség erősítéséhez. A programot hiánypótló és hasznos kezdeményezésnek tartjuk.”

Oláh Emese, Kolozsvár alpolgármestere kiemelte: „Fontosnak és hasznosnak tartja az Argumentum nostrum egyesület programjait, amelyek a kolozsvári családok gyermeknevelésében segítenek. Az elmúlt három évben az önkormányzat jelentősen támogatta az ANYÓ kezdeményezést, az idén 80.000 lejjel járul hozzá a program költségeihez.”

A tavalyi évben indult rendhagyó kezdeményezés a kezdetektől nagy érdeklődésnek örvendett. A nyári óvoda program 2017 nyarán 17 óvodai pedagógus közreműködésével 7 helyszínen, 19 csoportban biztosított napközi foglalkozást óvodás korú gyermekeknek, 6 héten keresztül. A programban közel 400 gyermek vett részt.

A 2018-as ANYÓ megduplázta a 2017 program kapacitását, 26 óvónővel, 10 helyszínen, 36 csoportban, 8 héten keresztül foglalkoztatott 800 iratkozó gyermeket.

A programok létrejöttét támogatta: a Nemzetpolitikai Államtitkárság a Bethlen Gábor Alapon keresztül, Kolozsvár valamit Kolozs megye Önkormányzata. Az ANYÓ az erdélyi Nemzeti Jelentőségű Programok egyike. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS