2019. október 23. szerdaGyöngyi
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az összefogás fontosságát hangsúlyozták az RMDSZ és az MPP helyi vezetői a Vincze Loránttal Székelyudvarhelyen

2019. május 22. 18:42, utolsó frissítés: 18:42

Az összefogás fontosságát hangsúlyozták az RMDSZ és az MPP helyi vezetői a Vincze Loránttal, az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelöltjével, a FUEN elnökével szerdán, Székelyudvarhelyen tartott sajtótájékoztatón.

"Helyi ügyekben együttműködni, nemzeti ügyekben összefogni kell. Az európai parlamenti választás veszélyforrás lehet számunkra, ha nem sikerül bejutni, azonban összefogással a lehetőségek irányába lehet ezt elbillenteni" – nyilatkozta Bíró Barna Botond, az RMDSZ udvarhelyszéki szervezetének vezetője. Hozzátette: az emberek értik és érzik a vasárnapi választás fontosságát, de a referendum felsrófolta a román részvételt, így a magyaroknak is nagy számban kell az urnákhoz járulniuk annak érdekében, hogy biztos legyen a bejutás. Ha nem érjük el a küszöböt, annak nem az RMDSZ lesz a legnagyobb vesztese, hanem az erdélyi magyarság – figyelmeztetett.

Mike Levente, az MPP városi szervezetének elnökségi tagja örvendetesnek nevezet a pártja és Vincze Loránt között született egyezséget. "Ilyen módon az MPP nem marad távol az EP-választástól, és arra biztatunk mindenkit, hogy szavazzon a magyar listára. Érdekünk, hogy a magyarság érdekei képviselve legyenek Brüsszelben, hogy hallassuk a magyarok hangját, és érdekünk, hogy megvalósuljon a Kárpát-medencei magyar összefogás. Vasárnap szavazzunk tehát a magyar listára, minden magyar felelős minden magyarért" – fogalmazott az MPP politikusa.

Vincze Loránt úgy fogalmazott, a vasárnapi választásig érdemes a csatabárdot elásni és azon dolgozni, hogy minél több magyar menjen el szavazni. "Együtt többek vagyunk, és együtt erősebbek tudunk lenni. A jó ügy, a nemzeti ügy érdekében fogunk össze, az a tét, hogy megőrzi-e a romániai magyarság a súlyát Brüsszelben, de itthon is" – fejtette ki.

A jelölt elmondta, a cél, hogy a jogsérelmeknek hangot adjanak, hogy jogbiztonságot teremtsenek a kisebbségvédelmi törvénnyel, hogy megőrizzék a támogatásokat, illetve hogy megteremtsék az egységes Kárpát-medencei magyar képviseletet Brüsszelben. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS