2019. november 13. szerdaSzilvia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Flashmobbal buzdítottak a szavazáson való részvételre fiatalok Sepsiszentgyörgyön

2019. május 22. 20:05, utolsó frissítés: 20:09

A Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT) szervezésében több mint 150 fiatal buzdította arra a fiatalokat Sepsiszentgyörgy központjában, hogy szavazzanak május 26-án.

A többek között EU-s zászlókkal megjelenők egy urnához járultak, ahol szimbolikusan szavaztak, felhívva a figyelmet választások fontosságára és arra, hogy milyen egyszerű folyamatról van szó.Oltean Csongor, az RMDSZ EP-képviselőjelöltje kihangsúlyozta: "Nagy a tét, ezért minél több fiatalnak is ott kell lennie a választásokon. Azt látom, hogy megértették ennek a fontosságát, hiszen egyre többen jelzik: el fognak menni szavazni május 26-án".

"Vasárnap sorsdöntő választásra kerül sor, hiszen már most borítékolható, hogy egy magyargyűlölő társaság ott lesz az Európai Parlamentben. Ott lesz Rareş Bogdan, Dacian Cioloş, Traian Băsescu és Mihai Tudose is. A kérdés, hogy lesz-e 2-3 erdélyi magyar képviselő, aki az erdélyi magyarok érdekeit képviseli, vagy nem jutnak be. Mindenkinek, aki az erdélyi magyar érdeket, a kárpát-medencei magyar jövőt támogatja, részt kell vennie a vasárnapi választáson" – fogalmazott Grüman Róbert, a RMDSZ Háromszéki Területi ügyvezető elnöke.

Kelemen Szilárd Péter, a HÁRIT elnöke rámutatott: fontos a háromszéki és székelyföldi fiataloknak irányt mutatni. "Ma a flashmobon keresztül üzentünk a fiataloknak, hogy május 26-án éljenek demokratikus jogukkal és menjenek el szavazni" – fogalmazott. (rmdsz-tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS