2019. november 13. szerdaSzilvia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hegedüs Csilla vállalkozók és a Marosvásárhelyi Nőszervezet segítségét kérte a mobilizálásban

2019. május 22. 20:39, utolsó frissítés: 20:39

Hegedüs Csilla EP-képviselőjelölt szerdán Marosvásárhelyen beszélt arról, hogy a vasárnapi választás létfontosságú. Vass Levente parlamenti képviselővel közösen többek között a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceumot és a Kultúrpalotát látogatták meg, Varga-Pál Petri Zsolt és Gogolák Hrubetz Zsolt vállalkozóval, az Erdélyi Magyar Televízió munkatársaival, a Marosvásárhelyi Nőszervezet tagjaival és a Marosvásárhelyi RMDSZ Papp Marika nénijével, a szervezet egyik alapítójával is találkoztak.

"Vasárnap az erdélyi magyarság sorsáról döntünk, ezt a lehetőséget nem szabad elszalasztanunk, nem hibázhatunk, ott kell lennünk, és voksunkkal az RMDSZ-t kell támogatnunk. A választásokat nélkülünk is megtartják, azonban számunkra létfontosságú az, hogy legyen magyar képviselet az Európai Parlamentben, hiszen a román pártok most csak a szavazatainkat akarják, azonban sosem fogják a mi ügyeinket képviselni. Felelősséggel tartozunk gyermekeinkért, azért, hogy versenyképes oktatásban legyen részük, hogy az iskolát befejezve ne külföldön keressenek munkát, hanem itthon maradjanak" – hangsúlyozta az EP-képviselőjelölt Tamási Zsolt iskolaigazgatóval való találkozón.

A Kultúrpalotát, Marosvásárhely ikonikus épületét EU-s alapokból újítják, erről a folyamatról mesélt Soós Zoltán, a Maros Megyei Múzeum igazgatója és Fülöp Tímea osztályvezető. Egyetértettek abban, hogy az Uniós támogatások megmaradása hihetetlenül fontos műemléképületek és az erdélyi magyar közösség szempontjából is, hiszen ezáltal új munkahelyek jönnek létre, a közösség erősödik, versenyképesebbé válik a város.

A versenyképességről és az unió adta lehetőségekről tárgyaltak ugyancsak a Petry cégcsoport ügyvezető igazgatójával, Varga-Pál Petri Zsolttal és Gogolák Zsolttal, a Multinvest Kft. tulajdonosával is, akiket arra kértek, segítsenek a mozgósításban, hiszen a vállalkozások fejlődésében fontos szerepet játszanak az uniós támogatások.

A közösség mozgósításában kérte a Marosvásárhelyi Nőszervezet tagjainak is a segítségét Hegedüs Csilla a velük való találkozón. "A választások tétje, hogy lesz-e erős magyar képviselet Európában, amely meg tudja védeni értékeinket és érdekeinket, amely szembe tud szállni a román nacionalizmussal. Vasárnap mutassuk meg, hogy közösségünk erős és egységes. A társadalom minden tagjának felelőssége, hogy tegyen Európa erősödéséért, Erdély fejlődéséért – ez nem nő-, vagy férfikérdés, ezért bíztassunk minél több ismerőst arra, hogy szavazzon az RMDSZ-re" – mondta a képviselőjelölt.

A politikusok az Erdélyi Magyar Televízió munkatársaival is találkoztak, majd Marosvásárhely különböző negyedeiben buzdították a lakosokat arra, hogy vasárnap támogassák szavazatukkal az RMDSZ-t. (rmdsz-tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS