2020. január 24. péntekTimót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tanítási szünet lesz Bukarestben a pápalátogatás napján

2019. május 24. 15:35, utolsó frissítés: 15:35

Tanítási szünet lesz valamennyi oktatási intézményben május 31-én, Ferenc pápa látogatása napján Bukarestben, az azt megelőző napra pedig részleges oktatási szünetet rendeltek el.

A döntést a főpolgármesteri hivatal operatív törzse hozta meg pénteken a rendőrség javaslatára.

„A nagyszebeni EU-csúcson egész héten tanítási szünet volt a város összes iskolájában. Aki azt állítja, hogy most elegendő lenne az iskolák részleges lezárása, annak fogalma sincs, milyen horderejű eseményről van szó” - idézte Gabriela Firea bukaresti főpolgármestert a Mediafax hírügynökség.

A pápa látogatásának napján kétezer rendőr lesz szolgálatban Bukarestben - hangzott el az operatív törzs ülésén.

Ferenc pápa bukaresti programja a Cotroceni palotában, a román elnöki hivatalban kezdődik, ahol Klaus Johannis államfő fogadja. Az egyházfő ugyanott találkozik Viorica Dăncilă miniszterelnökkel, illetve a civil társadalom képviselőivel és a diplomáciai testület tagjaival.

Délután Dániel ortodox pátriárkával találkozik zárt ajtók mögött, majd beszédet mond a román ortodox egyház állandó zsinata előtt.

Ferenc pápa és Dániel pátriárka közös imán vesz részt a még befejezetlen, de tavaly decemberben már felszentelt ortodox székesegyházban, a Nemzet Megváltása-katedrálisban, majd a pápa szentmisét mutat be a bukaresti Szent József római katolikus székesegyházban. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS