2019. november 13. szerdaSzilvia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lemondott a rendőr-akadémia prorektora

2019. május 24. 16:09, utolsó frissítés: 16:09

Mihail Petrică Marcoci, a bukaresti Alexandru Ioan Cuza Rendőr-akadémia prorektora bejelentette pénteken, hogy lemond, miután az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA), hatósági felügyelet alatt, zsarolásra való felbujtás gyanújával indított eljárást ellene a halálosan megfenyegetett újságírónő, Emilia Şercan ügyében.

'Beadtam a lemondásom, miután volt egy megbeszélésem a belügyminiszter-asszonnyal, amelyben sajnálatomat fejeztem ki a történtekért. Folyamatban lévő ügyről van szó... többet nem mondhatok' - nyilatkozta Marcoci.

Hozzátette: semmiféle nyomást nem gyakorolt az akadémia tisztjére és nem fenyegette az újságírót.

"Nem volt semmiféle szoros kapcsolatom ezzel a fiatal tiszttel, a nevét sem tudtam. Nem tanult az én szakterületemen, az után találkoztam vele, hogy az akadémián maradt. Az újságíró kutatásai nem érdekeltek..."- mutatott rá Mihail Marcoci.

A belügyminisztérium pénteken kérte a bukaresti Alexandru Ioan Cuza Rendőr-akadémia rektorának és helyettesének lemondását. A hatósági felügyelet alá helyezett Adrian Iacob és Mihail Petrică Marcoci ellen az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) zsarolásra való felbujtás gyanújával indított eljárást a halálosan megfenyegetett újságírónő, Emilia Şercan ügyében.

A rendőr-akadémia parancsnokságát ideiglenesen Veronica Stoica prorektor vette át.

A rendőrstatútum előírásainak megfelelően, Adrian Iacobot és Mihail Petrică Marcoci-ot rendelkezési állományba helyezik.

Az egyetemi autonómia okán a miniszter nem válthatja le a két vezetőt, ezért a belügyminisztérium elvárja, hogy a rektor és a prorektor nyújtsa be lemondását, hogy a kivizsgálás ne ártson az intézmény jó hírének - írja az akadémia sajtóirodájának. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS