2019. október 21. hétfőOrsolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Cioloş meg van elégedve a magyarok mozgósításával is

2019. május 26. 21:54, utolsó frissítés: 21:54

Az ország újjászületéséért és egy európai Romániáért szavaztak vasárnap a román állampolgárok, jelentette ki Dacian Cioloş, a Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártjának (PLUS) elnöke az exit-poll eredmények közzétételét követően. A PLUS elnöke szerint a magyar közösség sorában is „kiemelkedő mozgósítás” volt tapasztalható.

„A mai szavazás azt bizonyítja, hogy Románia újjászületik. Románia állampolgárai végre értelmet adtak szavazatuk révén a demokráciának. Köszönjük a több mint 9 millió román állampolgárnak, akik ma elmentek szavazni és bebizonyították, hogy Románia egy európai ország, és Európának is példát mutatnak arról, hogy mire képes egy nemzet, ha a társadalom meg akarja mutatni a politikusoknak, mely irányba kell tartaniuk” - mondta Cioloş.

Dan Barna, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke úgy fogalmazott: a népszavazáson leadott voksok jelentik az első lépést abba az irányba, hogy a Büntetőügyesek nélküli közéletet! elnevezésű kezdeményezés alkotmányos előírássá váljon.

„Erre a válaszra építhetjük a jövőt” - mondta Barna. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS