2019. október 21. hétfőOrsolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dragnea felszólította a miniszterelnököt, hogy ne mondjon le

2019. május 26. 23:50, utolsó frissítés: 23:53

Felkéri Viorica Dăncilă kormányfőt, hogy ne mondjon le tisztségéről - jelentette ki Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök vasárnap, az exit poll-eredmények közzététele után.

„Felszólítom a kormányfőt, hogy nehogy benyújtsa lemondását, függetlenül Johannis vagy mások nyomásgyakorlásától és fenyegetőzéseitől, mivel a kormányprogramot végig kell vinni” - jelentette ki Dragnea a PSD székhelyén.

Az újságírók azon kérdésére, hogy az eredmények azt jelzik-e, hogy a kormánynak már nincs támogatottsága, Dragnea így válaszolt: „Az európai parlamenti választásokon szavaztak a románok. Ahogyan önök (újságírók - szerk. megj.) 2012-ben támogatták Băsescut, amikor a románok 90 százaléka meneszteni akarta, de ő maradt továbbra is tisztségben, úgy a PSD is ott van, mert a 2016-ban megválasztott parlament megalakította ezt a kormányt. Lehet, hogy a következő parlamenti választásokon több szavazatot kap. Miért távozzon most? Mert Johannis így akarja? Lássuk, mit mond a parlament”.

Rámutatott, három nagy célkitűzése van az általa vezetett pártnak: megtartani az egységet a pártban, megtartani a koalíciós partnerséget az ALDE-val és folytatni a kormányprogram gyakorlatba ültetését.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS