2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dăncilă: Dragnea elítélése nehéz pillanat a PSD számára

2019. május 27. 18:10, utolsó frissítés: 19:07

Liviu Dragnea pártelnök elítélése "nehéz pillanat" a párt számára - jelentette ki hétfőn Viorica Dăncilă kormányfő.

"Nehéz pillanat a Szociáldemokrata Párt (PSD) számára hivatalban lévő elnökének elítélése, bármelyik párt számára az lenne. (...) Párttársakként együttérzünk vele és családjával. Nyilvánvalóan nehéz pillanatban vagyunk. Semmilyen módon nem fogjuk kommentálni a bíróság döntését' - nyilatkozta Viorica Dăncilă a PSD băneasai székhelyén.

Hozzátette: keddre összehívják a PSD országos állandó tanácsát, majd ezt követően, 18 órára, az országos végrehajtó bizottságot.

"Biztosítani szeretnék mindenkit, hogy nem fogok lemondani, függetlenül attól, mit akarnak egyesek. Bizalmatlansági indítvány benyújtása esetén tiszteletben fogom tartani a parlament döntését, de ez nem jelenti azt, hogy ha valaki kéri a lemondásomat, én azonnal be is nyújtom. Felelős párt vagyunk, mert felelős kormányunk van. Tudatában vagyunk annak, hogy fontos az ország stabilitása, és fontos, hogy még mindig mi látjuk el az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét" - mondta Dăncilă.

A miniszterelnök megköszönte a választóknak a szavazatokat, és azt mondta: a párt kielemzi, hogy hol tévedett.

"Meg fogjuk találni a megoldásokat, hogy visszanyerjük a választókat, és úgy gondolom, hogy az egyik legjobb intézkedés, hogy folytatjuk a kormányprogramot. Biztosítok minden polgármestert, hogy folytatjuk az elindított programokat, folytatjuk a befektetéseket" - közölte Dăncilă.

Azt mondta: nincsenek szekértáborok a párton belül, és az alakulat "egységesebben" kerül ki a mostani helyzetből.

Daniel Florea, a PSD ötödik kerületi elnöke korábban azt nyilatkozta, hogy "elvileg" az ügyvezető elnök, Viorica Dăncilă kormányfő veszi át ügyvivő jelleggel a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökségét. Florea szerint új elnököt a kongresszus választhat, annak összehívásáig az ügyvezető elnök ügyvivő jelleggel betölti a pártelnöki tisztséget is. Az ügyben a párt végrehajtó bizottsága hoz döntést. (agerpres)

Nyitókép: Digi24

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS