2020. július 9. csütörtökLukrécia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kövesi cáfolta, hogy indulna az államfőválasztáson

2019. május 29. 13:06, utolsó frissítés: 13:06

A DNA volt vezetője, Laura Codruța Kövesi azt nyilatkozta a G4Media.ro portálnak, hogy nem szándékozik elhagyni az ügyészi pályát és cáfolta az azzal kapcsolatos, a román médiában egyre gyakrabban felmerülő spekulációkat is, hogy valamelyik párt jelöltjeként indulna az államfőválasztáson.

"Semmilyen jellegű beszélgetésem nem volt ezzel kapcsolatban senkivel és nem áll szándékomban elhagyni az ügyészi pályát. Jelenleg csak az európai főügyészi tisztségért állok versenyben" - mondta Kövesi a portálnak.

A Kövesi államelnök-jelöltségéről szóló spekulációknak némikepp az adott eddig alapot, hogy Dan Barna, az USR elnöke még tavaly júliusban azt nyilatkozta, hogy amennyiben sikerül meggyőznie a volt korrupcióellenes főügyészt arról, hogy csatlakozzon az USR-hez, Kövesi megfelelő jelölt lehetne a párt számára az őszi államfőválasztásokon.

A G4Media emlékeztet arra is, hogy nemrég Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke is beszélt Kövesi esetleges államfőjelöltségéről. Az Adevărulnak Kelemen azt mondta, hogy amennyiben nem Kövesi kapja az Európai Ügyészség vezetésével kapcsolatos megbízást, akkor akár logikus döntés is lehetne az USR részéről, hogy Kövesit indítsa az államelnöki tisztségért. (g4media, adevarul)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS