2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Raluca Turcan valószínűnek tartja, hogy az RMDSZ támogatja a kormány elleni bizalmatlansági indítványt

2019. május 29. 17:29, utolsó frissítés: 17:29

Nyitott a párbeszéd a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és az RMDSZ között a kormány megbuktatását célzó bizalmatlansági indítvány kapcsán - nyilatkozta szerdán a PNL képviselőházi frakciójának vezetője, aki szerint nagyon valószínű, hogy a szövetség támogatná a kezdeményezést.

Raluca Turcan szerdán azt mondta, az európai parlamenti választások eredményeinek közzétételét követően azzal az igényléssel fordultak a jó eredményeket elért alakulatokhoz, hogy állítsanak közös jelöltet a képviselőházi elnöki tisztségre a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) jelöltje ellenében.

"Tárgyaltunk az RMDSZ-szel is, a nemzeti kisebbségekkel is, és a Pro Romániával is. A nemzeti kisebbségektől kaptunk ma néhány voksot, amit köszönünk. Az RMDSZ saját jelöltet állított Kelemen Hunor személyében, aki azonban készen áll a PNL-vel való párbeszédre, többek között a bizalmatlansági indítvány kapcsán is. A tárgyalás tehát nyitott, és nagyon valószínűnek tartom, hogy az RMDSZ elkötelezze magát a bizalmatlansági indítvány támogatása mellett" - mondta Turcan.

A PNL képviselőházi frakciójának vezetője - aki a képviselőházi elnöki tisztségért zajlott szerdai szavazáson alulmaradt a PSD és az ALDE által támogatott Marcel Ciolacuval szemben - rámutatott, meglátása szerint a Pro Románia párt alkut kötött a PSD-vel, és képviselőházi frakciójuk megalakításának jóváhagyása fejében hozzásegítette a koalíciós pártok jelöltjét a házelnöki tisztséghez.

A felvetést a Pro Románia mindkét vezetője, Victor Ponta és Daniel Constantin is cáfolta. Utóbbi azt is kijelentette, hogy az alakulat készen áll arra, hogy megszavazza a kormány ellen benyújtandó bizalmatlansági indítványt, amennyiben azt a napokban a parlament elé terjesztik. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS