2020. június 1. hétfőTünde
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egy neves színésznek egy napot sem kellett várnia az új vesére a Mihai Lucan vezette kolozsvári kórházban

2019. június 11. 13:36, utolsó frissítés: 13:36

Alexandru Arșinel neves romániai színészen 2013-ban hajtottak végre veseátültetést, pont azon a napon, amikor felkerült a vesére várakozók listájára, írja a hotnews.ro.

Az átültetést a kolozsvári Urológiai és Veseátültetési Intézetben hajtották végre, amelyet akkoriban Mihai Lucan vezetett.

Mihai Lucan ellen korábban a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) indított eljárást egy ötmillió lejes sikkasztási ügy miatt. 

A DIICOT szerint az orvos a rákos megbetegedések kezelésére használt, korszerű orvosi készüléket törvénytelenül átvitette a Kolozsvári Urológiai és Veseátültetési Intézettől a magánklinikájára, a Lukmedre, ahol hat évig dolgoztak vele. 

A portál Emanuel Ungureanu USR-s szenátorra hivatkozva állítja, hogy a színész 2013. augusztus 28-án kapta meg a CUIANT kódot (amely a hotnews.ro-nak nyilatkozó szenátor szerint a Nemzeti Transzplantációs Ügynökség egyedi regisztrációs kódja), és még aznap sort került a műtétre is. Ennek igazolására a szenátor be is mutatott egy dokumentumot:

Forrás: hotnews.roForrás: hotnews.ro


A szenátor állítása szerint az Országos Transzplantációs Ügynökség már évek óta nem végzett ellenőrzéseket, továbbá arról is beszélt, hogy éppen az ügynökség volt igazgatójától származó hangfelvételen hangzik el, hogy transzplantációt az úgynevezett a „professzorok maffiája” irányítja.

Azt is elmondta, hogy Mădălin Voicu zenész 2013-ban gerinctelennek nevezte őt, amiért kutakodott Arșinel veseátültetésének az ügyében. A zenész állítólag azt mondta a szenátornak, hogy Arșinel nagy dolgokat tett az életében, ezért megérdemli, hogy mások előtt kapjon új vesét. (hotnews.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS