2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A párthoz közelálló források szerint a PNL szerdán nyújtja be a bizalmatlansági indítványt

2019. június 11. 14:12, utolsó frissítés: 15:07

Frissítés: Szerdán tervezi benyújtani a Nemzeti Liberális Párt (PNL) a Viorica Dăncilă vezette kormány megbuktatását célzó bizalmatlansági indítványt - nyilatkozta kedden Ludovic Orban pártelnök.

"A bizalmatlansági indítvány szövege majdnem kész (...) A célunk az, hogy mielőbb nyújtsuk be, ha lehetséges, még a holnapi nap folyamán" - fogalmazott a liberális pártelnök.

Orban hozzátette, még folyamatban vannak a tárgyalások a parlamenti pártokkal a bizalmatlansági indítvány támogatásáról. (agerpres)

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) szerdán nyújtja be a parlamentben a bizalmatlansági indítványt a kormány ellen - közölték a párthoz közel álló források.

--------------------------------------------------

Ludovic Orban, a PNL elnöke a múlt héten bejelentette, hogy a párt vezetősége elvben elfogadta a bizalmatlansági indítvány tervezetét, és ennek támogatásáról tárgyalásokat indítottak a többi parlamenti párttal.

A bizalmatlansági indítványt a Népi Mozgalom Párt (PMP), az RMDSZ, az Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Pro Románia párt is támogatja.

Ludovic Orban már május végén jelezte, hogy amennyiben a Dăncilă-kabinet nem mond le, a liberálisok még ebben a parlamenti ülésszakban bizalmatlansági indítványt nyújtanak be.

"A románok döntő többsége nem akarja, hogy a PSD legyen hatalmon (...), ezért a PNL minden lehetséges alkotmányos és jogi eszközzel azért küzd, hogy ennek a kormányzásnak véget vessen. Megismételjük: mondjatok le (...), a románok nem akarnak többé az ország élén látni benneteket. Ha a kormány nem mond le, a PNL a parlamenti ülésszak vége előtt bizalmatlansági indítványt nyújt be' - nyilatkozta akkor Orban. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS