2020. január 19. vasárnapSára, Márió
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kelemen Hunor javasolni fogja, hogy az RMDSZ is szavazza meg a bizalmatlansági indítványt

2019. június 12. 12:20, utolsó frissítés: 14:12

Kelemen Hunor szerdán azt nyilatkozta a Mediafax hírügynökségnek, hogy az RMDSZ valószínűleg megszavazza majd a kormány ellen benyújtani tervezett bizalmatlansági indítványt, mivel a kormány az adminisztrációs és politikai felkészületlenségéről tett tanúbizonyságot az úzvölgyi események kapcsán.

Az RMDSZ elnöke azt nyilatkozta, hogy látta a szöveget, elküldték neki a PNL-s kollégái és volt néhány javaslata is. Állítása szerint szerdán találkozott a PNL képviselőivel, és az RMDSZ is hozzá fog járulni a bizalmatlansági indítvány szövegéhez, majd várhatóan meg is fogják szavazni.

Az RMDSZ elnöke ugyanakkor elmondta, hogy hivatalosan még nem hozták meg a döntést a szavazást illetően, mivel arról mindig a bizalmatlansági indítvány szavazása előtt dönt a testület, de ő javasolni fogja, hogy a bizalmatlansági indítvány megszavazásával szankcionálják a kormányt.

Szerdán tervezi benyújtani a Nemzeti Liberális Párt (PNL) a Viorica Dăncilă vezette kormány megbuktatását célzó bizalmatlansági indítványt - nyilatkozta kedden Ludovic Orban pártelnök.
-------------------------------

Frissítés: Szerdán 15 órától olvassák fel a parlamentben a bizalmatlansági indítvány szövegét - jelentette be Marcel Ciolacu képviselőházi elnök.

A kormány megbuktatását célzó bizalmatlansági indítvány vitáját a tervek szerint jövő kedden tartják.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) képviselőházi frakcióvezetője, Raluca Turcan szerint a PNL mellett a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR), a Népi Mozgalom Párt (PMP) és az RMDSZ törvényhozói írták alá a dokumentumot.

"Ez a bizalmatlansági indítvány az egységes és érett ellenzék kezdeményezése, amely tökéletesen megértette a május 26-i választások eredményét" - fogalmazott Turcan, majd felhívást intézett a Pro Románia párt tagjaihoz és a függetlenekhez, hogy "tudatosítsák e pillanat jelentőségét", és támogassák a kormány megbuktatását célzó bizalmatlansági indítványt.

Cikkünket frissítjük!

(mediafax.ro/Agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS