2020. május 28. csütörtökEmil, Csanád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A jászvásári polgármester 11 hónapos fia 250 ezer euróért vásárolt egy telket házzal

2019. június 12. 17:40, utolsó frissítés: 17:40

Alig töltötte be a 11 hónapot tavaly augusztusban a jászvásári polgármester fia, máris sikerült 250 ezer euróért vásárolnia magának egy 836 négyzetméteres telket, rajta egy 136 négyzetméteres házzal, amely 5 hálószobát, két fürdőszobát, két konyhát és négy előszobát, valamint két pincehelyiséget, és egy 18 négyzetméteres garázst is tartalmaz - számolt be az esetről az Adevărul weboldala a helyi reporteris.ro cikkére hivatkozva.

Az ifjú ingatlan- és lakástulajdonos, mivel még kiskorú, 74 éves nagymamája segítségét is igénybe vette a vásárlás lebonyolításakor, amelyre egy közjegyző előtt került sor. A telek a rajta található ingatlannal egy Jászvásár központjához közeli utcában található.

Az Adevărul idézi nagymama nyilatkozatát, aki szerint a férjével közös nyugdíjukból sikerült kispórolniuk az unokának a telket és a házat, illetve eladták az autójukat is. A lap információi szerint a két nagyszülő nyugdíja összesen 2.400 lej.

„Igen, volt (pénzünk - szerk. megj). Biztosan igen. Miért ne lett volna? Nem ittam, de dohányoztam, sose voltam sehol. Nem vásároltam autót, semmit. Mi? Volt egy autóm, bocsánat. Volt egy autóm és eladtam. Csak ennyit tudok mondani. Gazdálkodtunk (okosan - szerk. megj), hogy legyen öröksége a gyerekeinknek. (...) Mi, csakhogy tudják, ilyenek vagyunk. Gazdálkodó emberek voltunk. Ő kőműves volt (a jászvásári polgármester apja - szerk. megj.), a fizetésért dolgoztunk és összegyűjtöttük”- nyilatkozta a jászvásári polgármester anyja.

Mihai Chirica polgármester, a polgármesteri hivatal által kibocsájtott sajtóközleményben azt írja, hogy a fia az említett telket és házat a szülei által 100 ezer euróért eladott telekből vásárolta meg, amelyet a családi kasszából egészítettek ki. (adevărul)

A nyitókép csak illusztráció. Fotó: CUInsight.com

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS