2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az USR elnöke támogatja az azonos neműek házasságát

2019. június 12. 17:14, utolsó frissítés: 17:14

Dan Barna USR-elnök támogatja az azonos neműek közötti házasságkötést és ennek törvényes rendezését is. Dan Barna a Marius Tucă Show-ban azonban azt is kijelentette, hogy jelen pillanatban a romániai társadalom még nincs felkészülve az ilyen intézkedések meghozatalára - adta hírül a Digi24 a Mediafaxra hivatkozva.

Dan Barna elmondta, meggyőződése, hogy egy adott időn belül a románok készen fognak állni arra, hogy elfogadják az azonos nemű személyek közötti házasságot. Hozzátette, Európában léteznek olyan államok, amelyek már szabályozták ezt a kérdést. Az USR elnöke azt is hangsúlyozta, a “elmondtam a család meghatározására vonatkozó alkotmánymódosításáról szóló parlamenti vitán is, hogy a romániai társadalom jelen pillanatban nem tart ott, nincs felkészülve, mint társadalom, de biztosan elérünk egy olyan pontra, nem tudom, 10, 5 vagy 2, vagy 20 év múlva.”

Az USR elnöke nem ellenzi egy olyan törvény elfogadását sem, amely engedélyezné az azonos nemű személyek házasodását, ha az intézkedés egy nyilvános vitát követően prioritássá válna.

Marius Tucă azon kérdésére, hogy a párt elnöke egyetért-e azzal, hogy az azonos nemű személyekből álló családok gyermeket fogadjanak örökbe, Dan Barna kitérve a kérdés elől azt mondta, “megismétlem, ebben a pillanatban a társadalom nem tart ott”.

Tavaly októberben Dan Barna bejelentette, hogy az általa vezetett párt politikusai a család fogalmának meghatározásáról szóló alkotmánymódosítás ellen fognak szavazni, mert hamis témának tekintik, és úgy vélik, hogy a népszavazást követő napon egyetlen család élete sem lesz semmivel sem jobb. (digi24)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS