2020. június 2. keddKármen, Anita
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tánczos Barna: a belügy félretájékoztat és helytelenül járt el az úzvölgyi események kapcsán

2019. június 12. 17:20, utolsó frissítés: 17:25

Elfogadhatatlannak tartjuk a belügyminiszter úzvölgyével kapcsolatos nyilatkozatát, erőszakos bajkeverők egyértelműen csak egyik oldalon voltak. Az imádkozó, békésen tüntető magyar embereket nem nevezheti bajkeverőknek. Továbbá magyarázatot kértünk a minisztertől arra vonatkozóan is, hogy miért nem rendelte el a megfelelő rendfenntartást június 6-án” – nyilatkozta Tánczos Barna RMDSZ-es szenátor szerdán, azt követően, hogy interpellációt intézett Carmen Dan tárcavezetőhöz.

A belügyminisztériumnak előzetes tudomása volt arról, hogy több ezren indultak el Úzvölgyére június hatodikán, mégsem rendelte el a megfelelő rendfenntartást – áll a hivatalos átiratban, amit az RMDSZ szenátora a belügyminiszternek küldött.

„Nem volt megfelelő számú csendőr a helyszínen, továbbá nem minden csendőr kapott beavatkozási parancsot. Több csendőrautóban tétlen ültek a rendfenntartók, akkor is, amikor a román fociszurkolók betörtek a temetőbe, felmásztak a román hősöknek állított keresztre, kitépték a csíkszentmártoniak által felállított mogyoróvessző kereszteket, és megvertek egy tudósítót” – mondta el Tánczos Barna, aki Facebookon további részletekkel is szolgál az ügyet illetően:A belügyminiszter alárendeltségében lévő csendőrség, mindezek ellenére, hamisan azt nyilatkozta: nem volt erőszak Úzvölgyén június 6-án – nyomatékosított a Hargita megyei szenátor, majd hozzátette: elfogadhatatlannak tartják a szaktárca szándékos félretájékoztatását. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS