2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Soós Zoltán is hátat fordít a marosvásárhelyi RMDSZ-nek

2019. június 14. 13:16, utolsó frissítés: 13:46

Soós Zoltán, a Maros Megyei Múzeum igazgatója, körzeti elnök és egykori marosvásárhelyi polgármesterjelölt a sajtónak pénteken eljuttatott közleményében jelentette be, hogy "társul a megfontoltságot és bölcsességet felmutató Fúró Judithoz és Tamási Zsolthoz" és visszavonul a marosvásárhelyi RMDSZ-en belül betöltött minden tisztségétől és vállalásától, amíg a Marosvásárhelyen található "áldatlan és méltatlan állapotok meg nem szűnnek".

Fotó: Cristina Gânj. Fotó: FacebookFotó: Cristina Gânj. Fotó: Facebook


Furó Judita, az RMDSZ marosvásárhelyi frakciójának önkormányzati képviselője kedden jelentette be, hogy hogy lemond a városi tanácsban betöltött mandátumáról, és Tamási Zsolt - akinek a lista alapján át kellett volna vennie Furó helyét -, szintén egy közleményben jelezte, hogy jelen körülmények között nem akarja vállalni a tisztséget.

Soós Zoltán szerint a szervezetnek meg kell újulnia a következő választásokig, mivel sokan és sokat hallgattak és hallgatnak, habár nem értenek egyet azzal, ami az elmúlt három évben történt a marosvásárhelyi politikában.

„A hallgatás, a távolmaradás érezteti hatását abban is, hogy a szervezet körzeteiben nincs tevékenység, a körzeti elnökök száma lemondások miatt az elmúlt napokban is csökkent. Nem ezért küzdöttünk és nem ezért vállaltam közel négy éve a jelöltséget egy a korrupcióval vádolt, sajnos még mindig regnáló, városvezetéssel szemben. Igyekeztünk véget vetni a városunkat kiszipolyozó, a közpénzeket hatékonytalanul felhasználó, a jövőnket elherdáló városvezetésnek. Sajnos azt kell tapasztalnom, hogy az elmúlt húsz év talán legkártékonyabb korszakát éljük” - írja.

Soós Zoltán szerint a vesztét érző városvezetés gátlástalanul eladósítja a várost, amit nem tehetne meg a városi RMDSZ segítsége nélkül, ezért a maga nevében nem vállal többé közösséget a mostani "stratégiával".

„A három évvel ezelőtti kampány sikere az volt, hogy megtartottuk a tíz tanácsost és felelős politizálással, megfelelő, a városért küzdeni akaró politikai erőkkel Florea talán a múlté lehetne. Sajnos azt tapasztaljuk, hogy több mint 300 millió lej kötelezettséget vállalt a városi vezetés a jövő évi költségvetés terhére és több mint 10 millió euró kölcsönpénzhez juttatta a várost elszegényítő irányítókat. Semmilyen logika, érdek vagy érv sem menti fel a felelősség alól városi vezetőinket hiszen az eredmények messze elmaradnak, vagy botrányosak (lásd mélygarázs kérdése)”- írja a múzeumigazgató. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS