2020. június 1. hétfőTünde
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megfenyegettek egy tényfeltáró újságírót, mert az ortodox egyház visszaéléseivel foglalkozik

2019. június 15. 11:41, utolsó frissítés: 12:03

Diana Oncioiu újságírót ismeretlen számról hívták és megfenyegették, hogy „betörik a fejét”, ha folytatja a Román Ortodox Egyház vagyonának feltérképezését, dokumentálását. - írja a G4Media.ro.

„(…) milyen bajod van neked az Egyházzal? F...m riporterek. Mit csináltok ti? (…) Mit érdekel titeket mit csinálnak a papok? Keresgéljetek csak. Azt hiszed találtok valamit? Ha elkaplak betöröm a fejed. Folyton hazudtok. Vigyázz mert egyet már elintéztem, mikor… Elkaplak mikor kilépsz a házból, és betöröm a fejed, (...)” - mondta egy férfihang az újságírónőnek.

Az újságíró az esetet jelentette a rendőrségnek.

Elmondása szerint a fenyegetés nem csak őt érinti, hanem a kollégáit is akikkel a „Legyen világosság” projektet készítik, amely egy a vallási-egyházi életet átvilágító tényfeltáró-oknyomozó felület. Hozzátette, hogy a telefonálónak felismerhetően moldovai akcentusa volt, ami azért releváns, mert a munkacsoporttal korábban egy moldovai teológiai szeminárium körül feltártak és nyilvánosságra hoztak több szexuális visszaélést. „(a szeminárium) Bârlădeanu püspök felügyelte alá tartozott, aki visszavonult, miután nyilvánosságra hoztunk egy videóanyagot, amely bizonyította, hogy szexuális kapcsolatot tart fent egy ottani diákkal” - nyilatkozta Diana Oncioiu a G4Media.ro-nak.

Diana Oncioiu a Dela0.ro médiaplatform riportere, amelyhez a már említett „Legyen világosság” program is tartozok, aminek keretében a megfenyegetett újságíró több tényfeltáró anyagot is közölt a romániai vallási-egyházi élet működéséről, beleértve a Román Ortodox Egyházat.
(G4Media.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS