2019. november 13. szerdaSzilvia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az ország 13 megyéjében van árvízveszély, Hargita és Kovászna megye is érintett

2019. június 16. 18:23, utolsó frissítés: 19:08

Tizenhárom megyére adott ki elsőfokú árvízriadót az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA). A figyelmeztetések vasárnap éjfélig érvényesek.

A hidrológusok figyelmeztetnek, hogy a hirtelen leesett nagy mennyiségű csapadék miatt veszélyesen megnőhet a Buzău folyó mellékfolyóinak vízszintje Brassó, Kovászna, Buzău, Prahova megyében. Árvízveszély van a Prahova, a Ialomiţa, az Argeş, a Dâmboviţa vízgyűjtő medencéjében is.

Vasárnap délután Homoródfürdő Cekend felőli kijáratánál (fotó: Udvarhelyi Közlekedési Info Facebook csoport)Vasárnap délután Homoródfürdő Cekend felőli kijáratánál (fotó: Udvarhelyi Közlekedési Info Facebook csoport)


A Fekete-Körös felső és középső folyásán, valamint a Fehér-Körös felső folyásán és középső folyásának mellékvizein, Hunyad, Arad és Bihar megyében szintén veszélyesen megduzzadhatnak és kiáradhatnak a folyóvizek.

Az Olt vízgyűjtő medencéjének Hargita, Kovászna és Brassó megyei szakaszán, a Temes folyó Krassó-Szörény és Temes megyében lévő mellékfolyóin szintén árvízriadó van érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap este 10 óráig adott ki figyelmeztetést a sárgával jelölt területekre viharos időjárás miattAz Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap este 10 óráig adott ki figyelmeztetést a sárgával jelölt területekre viharos időjárás miatt


Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap déltől esete 10 óráig az ország háromnegyedét érintő sárga (elsőfokú) figyelmeztetést adott ki heves villámlással, széllel, esetleg jégesővel járó viharokra. A lehulló csapadék mennyiségét 15-25 literre becsülik négyzetméterenként, de esetenként akár 35-40 liter is eshet egy négyzetméteren. A szolgálat ugyanakkor település szerinti bontásban is ad ki figyelmeztetéseket. Ezekért az oldalukat érdemes figyelni.

(agerpres/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS