2020. július 7. keddApollónia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dan Barna és Dacian Cioloş: semmiféle bomlasztási kísérlet nem bátortalanít el

2019. június 16. 19:21, utolsó frissítés: 19:23

Közös üzenetet tett közzé a Facebookon Dan Barna és Dacian Cioloş, amely szerint semmiféle bomlasztó kísérlet nem fog célba érni, és az általuk vezetett pártok együtt fognak részt venni az államelnöki, a helyhatósági, valamint a parlamenti választásokon.A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke, Dan Barna, illetve a Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártjának (PLUS) vezetője, Dacian Cioloş a közösségi oldalon számoltak be arról, hogy a két politikai alakulat szövetségének jövőjéről tárgyalnak ezekben a napokban, és ez olykor "parázs vitával" jár, mert mindkét fél szeretné minél jobban érvényesíteni saját pártjának előnyeit.

"Egy dolgot azonban le akarunk szögezni: az USR és a PLUS együtt megy tovább. Az államelnöki választásokon is, a helyhatóságin is, a parlamentin is. Erre akarjuk megtalálni a legjobb módot, és nem fogjuk abbahagyni az egyezkedéseket mindaddig, amíg nem jutunk megegyezésre, amely sokkal nagyobb hatékonyságot biztosít nekünk, mintha külön-külön lennénk" - olvasható a közös üzenetben.

"Semmiféle bomlasztási kísérlet nem fog elbátortalanítani minket. Nem fogunk abba a csapdába esni, amelybe mások régebben beleestek" - szögezik le.

Barna és Cioloş ezzel azokra a közbeszédben megjelent hírekre reagált, melyek szerint feszültséget okoz közöttük annak eldöntése, hogy ki legyen az USR-PLUS szövetség államfőjelöltje.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS